Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

 

Koirahieronta

Koirakin kaipaa lihashuoltoa riippumattaiästä, koosta tai aktiivisuudesta. Niin koti- kuin harrastus- ja urheilukoirakin nauttii hieronnan hellivästä vaikutuksesta sekä saa helpotusta lihaskireyksiin ja mahdollisiin tuki- ja liikuntaelinsairauksien oireisiin. Hieronnalla vaikutetaan kokonaisaltaisesti koiran fyysiseen ja psyykkiseen hyvinvointiin. Hieronta lievittää stressiä, rentouttaa ja tasapainottaa mieltä.

 

Hieronnastahyötyvät kaikki koirat, vaikka erityisen tärkeää se onkin kovassa rasituksessa oleville koirille, kuten työ- ja kilpakoirille. Myös leikkauksen tai tapaturman jälkihoitona hieronta auttaa koiran lihaskuntoa palautumaan nopeammin.

 

Lihasjännitykset koira kokee kipuna ja merkkeinä niistä koira voi olla aggressiivinen, stressaantunut, pelokas, ärsyyntynyt tai käyttäytyä muuten normaalista poiketen. Koira voi ontua, välttää kosketusta, vetäytä tai lopettaa venyttelyn. Kipua aiheuttavat myös mm. taluttimessa vetäminen (niska- ja hartiaseudun jännitykset), traumat ja epäsäännöllinen tai epätasainen liikunnan määrä ja laatu sekä suorituspaineet.