Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

 

Esittely

Olen Katri Metsomäki ja asun Tuusulassa kolmen lapseni sekä koiriemme ja kissojemme kanssa. Olen aina ollut kiinnostunut eläimistä ja aivan pikkutyttönä halusinkin eläinlääkäriksi. Olin tuolloin kuitenkin allerginen, mikä rajoitti ammattihaaveita. Ajauduinkin sitten opiskelemaan insinööriksi ympäristörakentamisen puolelta ja työskentelen yhä toimistorottana rakentamisen alalla.

Koirat ovat kuitenkin olleet aina lähellä sydäntäni ja vuonna 2011 hankimme ensimmäisen koiramme. Aika pian eläinlauma täydentyi niin kissoilla kuin koirilla vaihtelevin kokoonpanoin surullistenkin tapahtumien verottaessa laumaa ja tällä hetkellä meillä on kaksi kissaa ja kolme koiraa.

Koirien lisäksi olen ollut kiinnostunut hyvinvoinnista, niin psyykkisestä kuin fyysisestä. Omaan nuoruuteeni kuului niin yleisurheilua kuin juoksua ja hiihtoa jalkapallon ollessa se vahvin laji aivan aikuisuuteen asti. Sillä saralla kouluttauduin valmennuspuolella ja opin myös samalla tärkeitä asioita kuntovalmennuksesta, jonka olen huomannut olevan hyvää pohjaa koirahierojan ammatissa.

Urheilutaustani vuoksi mieluiten ennaltaehkäisen kuin hoidan jälkikäteen, joten siksi kiinnostuin myös koirahierojan ammatista. Pääsinkin sitä opiskelemaan Amieduun, josta valmistuin 1/2017. Opinnot sisälsivät laajat tiedot mm. koiran anatomiasta ja fysiologiasta, tuki- ja liikuntaelinsairauksista, perusterveydenhuollosta ja ravitsemuksesta kuin myös käyttäytymisestä ja muista hierontaa tukevista hoitomuodoista. Ammattitutkinnon suorittaminen on tavoitteena muutaman vuoden sisällä.